19
jan
Nieuwjaarsbijeenkomst met burgemeester Noordoostpolder
15:30
19-01-17

Thema: De kunst van het speechen en speechwriting

Locatie: Gemeentehuis Noordoostpolder, Harmen Visserplein 1, Emmeloord

Op donderdag 19 januari heffen wij het glas op het nieuwe jaar. Wij zijn trots op de bijzondere gastsprekers: burgemeester Auke van der Werff van Noordoostpolder en ghostwriter Bob de Ruiter. Zij nemen ons mee in de wereld van speech writing.

Het programma is als volgt:
15.00 uur: Ontvangst
15.30 uur: Sprekers Auke van der Werff  en Bob de Ruiter
17.00 uur: Nieuwjaarsborrel

Je kunt je aanmelden voor deze bijeenkomst via info@communicatieplatformflevoland.nl

Als je geïnteresseerd bent om lid te worden, kun je eenmaal zonder kosten een bijeenkomst bijwonen.

Bob de Ruiter
‘Het begint met een goed verhaal. Je moet tenslotten wel wat te zeggen hebben.’ Bob de Ruiter studeerde politicologie in Amsterdam en was speechwriter van onder meer Relus ter Beek, Wim Kok en Hans van Mierlo. Later werkte hij als ghost- en speechwriter voor verschillende politici en CEO’s, waaronder Ad Scheepbouwer. In 2011 richtte hij ‘Het Betere Verhaal’ op. Het motto: ‘Formules voor een goede speech bestaan niet.’

Auke van der Werff
Auke van der Werff is sinds mei 2010 burgemeester van de Noordoostpolder. Daarvoor was hij zeven jaar eerste burger van gemeente het Bildt in Noordwest Friesland. Hij is opgeleid voor het onderwijs en was daarin ruim 25 jaar actief aan de mavo in Kampen en later in het Middelbaar Landbouwonderwijs (later AOC) in Sneek. Naast zijn werk in het onderwijs was hij uitermate geïnteresseerd in gemeentelijke politiek. Na zijn functie als voorzitter van het CDA in Wymbritsereadiel was hij raadslid, fractievoorzitter en wethouder. Auke van der Werff is een door de wol geverfde spreker in het openbaar.