Geslaagde én smakelijke jaarvergadering CPF bij Bio Brass/de Beleving in Zeewolde

Donderdagmiddag 27 juni hield Communicatieplatform Flevoland haar jaarvergadering en aansluitend een inspiratiesessie op een wel heel bijzondere locatie: die van de biologische boerderijketen Bio Brass/de Beleving in het buitengebied van Zeewolde. De opkomst was met twaalf aanwezigen wat aan de lage kant, maar dat maakte de middag niet minder succesvol, gezellig en vooral smakelijk! Een bijzonder geslaagd kijkje in de keuken van de biologische teelt, met een biologische kookworkshop en aansluitend gezamenlijk bereid etentje.

Maar eerst het officiële gedeelte. Secretaris Jan Wind opent de jaarvergadering. Het jaarverslag over 2018 wordt akkoord bevonden. Ook moet een nieuwe voorzitter worden aangesteld, omdat Cees Steijger afgetreden is en niet herkiesbaar. 

Irene Medema nieuw bestuurslid

Irene Medema stelt zich verkiesbaar als bestuurslid. De leden stemmen unaniem in met de komst van Irene. Jan wordt zelf opnieuw gekozen als secretaris. Erna Balk neemt de taak van Anke de Lorm over in de kascommissie, en gaat dat samen doen met Quirine. Zij gaat zich ook bezighouden met de website en hosting, Niels van der Schaaff stelt voor een workshop over presenteren te houden en Margriet Papma oppert een bezoek aan de IJsseldelta. 

Goed programma is belangrijk

Sarah Stiphout licht de uitkomsten van de ledenenquête toe. Alhoewel de respons van zes (op 50 leden) laag is, komt toch het beeld naar voren dat de bijeenkomsten vrij positief worden ervaren. Men vindt het leuk een kijkje in de keuken te nemen en te netwerken. Een goed programma is wel belangrijk. Het gros vindt donderdag een prima dag. De meeste leden vinden 15.30-18.00 uur een goede tijd, twee leden hebben het liever na werktijd (van 18.00-21.00 uur). 

Kookworkshop en gezamenlijk etentje

En toen was het tijd voor het inhoudelijke deel. Erik Vos van Bio Brass en de Beleving vertelt vol passie over het nieuwe bedrijf, dat gezamenlijk is opgericht door drie bioboeren. Met veel land (samen 2.000 ha) een grote speler in de biologische teelt. Ze werken met natuurlijke bestrijdingsmiddelen, zoals knoflookolie, en om het land goed te benutten is vruchtwisseling heel belangrijk. Ook is het zaak om in marketingconcepten te denken. Wat is de vraag uit de markt, welke trend is er op het gebied van gezond eten? Daar moet de productontwikkeling zich op richten. Een goede samenwerking met de supermarkten kan dan ook niet ontbreken. Ook neemt Erik ons mee het land op om de oogst zelf te bewonderen. 

Droom achterna

Erik heeft na 20 jaar in financiële leidinggevende posities het roer omgegooid om zijn droom achterna te gaan: als chef-kok en culinair inspirator onderdeel de Beleving leiden. In duo’s gaan de aanwezigen onder zijn leiding aan de slag om het diner te bereiden. We worden bijgepraat over kook-rozet en foodpairing. Als voorgerecht een trio van biet: carpaccio van biet, ravioli van biet en tartaar van biet met forel. Het hoofdgerecht: een ravioli van zelfgemaakte pasta met een vulling van pompoen en salie-boter op een bedje van rucola en noten. Met een salade zo van het land. En als dessert een zomerse tiramisu met perzik. Het zorgt voor een ontspannen zomerse sfeer, geanimeerde netwerkgesprekken en iedereen liet zich het eten overheerlijk smaken. Rond 20.00 uur was het dan toch echt de hoogste tijd om deze geslaagde bijeenkomst af te sluiten. 

Als Flevolandse communicatieprofessional ook een bijeenkomst van CPF bijwonen of direct lid worden? Neem dan contact op via info@communicatieplatformflevoland.nl. Je bent van harte welkom!

Geschreven door: Betsy Luurs, juni 2019

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *