Souffleren of regisseren

Donderdagmiddag 7 februari 2019 in het veiligheidsmuseum Almere

We attenderen je van harte op de kennissessie burgerparticipatie en veiligheid waar deelnemers met elkaar in gesprek gaan over de verandering in competenties & rollen voor de communicatieprofessional.

U wordt hiervoor van harte uitgenodigd door onze CPF-deelnemers Marcel Kolder, Jan Merton en Nico Blauw.

 Link naar het programma en inschrijfformulier

Programma 7 februari en inschrijven

DUURZAME TRANSITIE IN ALMERE EN ROTTERDAM

Hoe betrek je inwoners bij de duurzame transitie van je stad en hoe kun je de wereldtentoonstelling Floriade2022 hiervoor inzetten? Kan de Floriade met miljoenen bezoekers uit binnen en buitenland de inwoners van Almere meenemen in een brede collectieve transitie?

Kun je stadsbewoners zien als experts bij de transitie naar een duurzame gezonde stad? Hoe kun je beleid verbinden aan de uitvoering.

Monique van der Plas, programmanager Floriade2022 & Growing Green Cities

Paula Zwitser, sociaal entrepeneur stichting Broodnodig, Rotterdam

VEILIGHEID EN ONDERMIJNING IS EEN BRANDEND ONDERWERP

De snelheid van handelen bij incidenten is bijna contrair aan de behoefte om nauwkeurig te werken. Hoe werk je nu samen met je ketenpartners bij conflictsituaties met verwarde personen? Hoe ga je om met de vele meningen van direct en indirect betrokkenen. Tevens vergroten social media het speelveld bij deze veiligheidsissues in een wanordelijke brei van informatie. Zijn er nieuwe verantwoordelijkheden op het snijvlak van veiligheid, zorg en communicatie?

Sonja van der Graaf, woordvoerder schakelteams verwarde personen (werkte samen met Onno Hoes)

Bart Scholten, communicatiemanager Zaandam

Steven de Waal, auteur van de bestseller Disruptief Burgerschap:

Ik beveel u deze bijeenkomst van harte aan. De publieke opinie wordt werkelijk publiek, zonder professionele filters en afspraken. Het medialandschap kent een nieuwe concurrent, namelijk het directe mediakanaal van, voor en door burgers zelf. Er zijn nu 17 miljoen amateur journalisten met een eigen publiek podium, met groeiend invloed.

EXTRA MASTERCLASS van dr. Steven de Waal in de boardroom van PIT voor slechts 25 deelnemers.

Als schrijver van het boek Burgerkracht zette hij het denken over burgermacht op de kop. Zijn nieuwste boek dat eind november 2018 uitkwam is een compilatie van internationale lezingen over hoe technologie (websites en apps) disruptief uitpakt op democratie, politiek, opinie en burgerzelforganisatie. Niet enkel als protest, maar ook in solidariteit en coöperatie waardoor overheid en politiek minder belangrijk worden.

Gastheren:

Marcel Bril, bestuursadviseur en schrijver van het boek ‘Door de mist’

Marcel Kolder, publicist en opschudder van de openbare ruimte

 Link naar het programma en inschrijfformulier

Programma 7 februari en inschrijven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *