Themabijeenkomst CPF op 23 juni 2021 om 16:30 uur

Crisiscommunicatie en verandermanagement in het onderwijs

Aansluitend aan de ledenvergadering komen onze communicatiecollega’s en CPF-leden Erna Balk en Rhody Matthijs aan het woord over hun ervaring als communicatieprofessional in een onderwijsorganisatie. Erna gaat in op de communicatie-uitdagingen die corona met zich meebracht: waarop lag de focus; welke vragen kwamen op haar af; welke gekozen oplossingen werkten wel, welke niet, etc. Voor Rhody was er naast corona het samenwerkingsproces waarin drie separate scholen opgaan in de nieuwe in september te starten onderwijscampus Porteum: een interessante uitdaging op het gebied van verandercommunicatie.

Aanmelden voor deze ledenbijeenkomst

Erna Balk

Erna Balk werkt bij Hogeschool Windesheim met vestigingen in Almere en Zwolle. Bij de afdeling Marketing & Communicatie is zij verantwoordelijk voor de internationale studenten. Dat betreft zowel exchange studenten die gedurende een semester komen vanuit een partneruniversiteit in het buitenland, als ook studenten die gedurende 4 jaar een van onze Engelstalige opleidingen komen doen. Voor de werving van buitenlandse studenten was zij voor corona regelmatig in het buitenland. Maar op vrijdag 13 maart 2020 moest zij noodgedwongen vanuit Tallinn eerder naar huis dan de bedoeling was, en sindsdien is alles anders.

Erna Balk: ‘Tijdens de corona periode ben ik erachter gekomen hoe veel werk er verzet wordt bij het koffieapparaat en tijdens de lunch.’

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rhody Matthijs

Rhody Matthijs (Leeuwarden, 1981) werkt als hoofd communicatie en marketing voor de Stichting voor Voortgezet Onderwijs Lelystad (SVOL), waar op dit moment de scholen ISG Arcus, SG De Rietlanden en de SGL onder vallen en vanaf augustus van dit jaar de onderwijscampus Porteum.

Daarnaast is Rhody nog werkzaam als communicatieadviseur van het Platform-TL dat landelijk scholen in de gemengde leerweg, theoretische leerweg en mavo verenigd. Ook werkt hij als communicatiedirecteur ad interim voor De Nieuwe Veste in Coevorden en Hardenberg.

Rhody is oorspronkelijk opgeleid als componist/arrangeur en schrijft sporadisch nog muziek voor film- en theaterproducties.

Rhody Matthijs: “Een aantrekkelijk perspectief en een mooi verhaal, mits goed verteld, zijn een stok om op te leunen, een kapstok om van alles aan op te hangen en vooral ook een aanjager voor nieuwe ideeën.”