cpf logo

Maak kennis met… Sarah Stiphout

Met veel enthousiasme ontving ik de uitnodiging van het CPF om iets te delen over mij en mijn werk als communicatieadviseur in het Flevoziekenhuis. Ik ben Sarah Stiphout. Samen met mijn partner en onze zoons van 12 en 17 jaar, woon ik in Almere. Sinds 2019 werk ik in het Flevoziekenhuis. Ik zet mijn kennis en ervaring als communicatieprofessional én als moeder van een gehandicapte zoon in om mijn bijdrage te leveren aan de zorg. Dagelijks houd ik me bezig met communicatie in de dynamiek van het ziekenhuis; van woordvoering tot crisiscommunicatie, van strategievorming tot patiëntcommunicatie. Hoe? Dat vertel ik je graag!

Duidelijkheid is belangrijker dan ooit
Vanaf het begin van de coronapandemie werk ik mee in de (crisis)communicatie over corona. De impact op patiënten en medewerkers is groot. Snel schakelen, verbinden en duidelijkheid zijn daarom belangrijker dan ooit. De situatie is constant onderhevig aan verandering. Deze periode laat zien hoe belangrijk heldere communicatie is, ook in samenwerking met (regionale) zorgorganisaties, zoals de GGD.

Betere zorg en herstel door begrijpelijke communicatie
Het betrekken van patiënten bij de zorg wint gelukkig steeds meer terrein. Het is belangrijk dat zij samen met de arts kunnen beslissen over de zorg die ze krijgen; dit resulteert in beter herstel. De arts is expert op medisch gebied; de patiënt is expert op persoonlijk vlak. Met het inzetten van begrijpelijke informatie via het juiste kanaal en op het juiste moment maken we complexe (medische) informatie toegankelijk. Hierdoor kunnen patiënten en hun naasten beter beslissen over de zorg die ze krijgen.

CEM in de zorg
Als je wilt weten wat je écht kunt doen om de ervaring van jouw klanten te verbeteren, dan luister je naar ze. Ik geloof er heel erg in dat we met de inzet van customer experience management (CEM) de zorg kunnen verbeteren. De methodieken die in de marketing al langer worden ingezet zijn in zorgland nog redelijk nieuw. In het ziekenhuis adviseer en ondersteun ik afdelingen bij het houden van ‘patient journeys’. Door het in kaart brengen van ‘de reis van patiënten’ kunnen we ervaringen in kaart brengen en keuzes maken in wat we kunnen doen om de ervaringen te verbeteren. Dit gaat niet alleen over de ervaring van de medische zorg, maar ook over hoe mensen het ziekenhuis beleven; van een afspraak maken tot parkeren, van de koffie tot het gevoel van gehoord en gezien worden. Daarnaast werk ik momenteel samen met mijn collega’s aan een marketingcommunicatieplan; dat is meer op strategisch niveau.

Als je meer wilt weten over mijn werk als adviseur in het Flevoziekenhuis, bel of mail me dan gerust, en linken kan altijd!
See ya!

Met hartelijke groet,

Sarah

Communicatieadviseur Flevoziekenhuis